Home > O nama

 

Proizvodno prometno preduzeće ''Marking'' d.o.o. iz Užica osnovano je 1992. godine kao porodična firma u oblasti zanatske delatnosti, završnih radova u građevinarstvu.
Proizvodnja tehničkog aluminijum-sulfata u preduzeću ''Marking'' organizovana je i počela sa radom 1996. godine. Početni proizvodni kapacitet bio je 8 tona aluminijum-sulfata dnevno.
Uporedo sa uspešnim prodorom na tržište, došlo je do kvalitativne i kvantitativne popune kadrovskim i tehničkim resursima, tako da danas Preduzeće ''Marking'' predstavlja vodećeg proizvođača aluminijum-sulfata u Srbiji sa kapacitetom proizvodnje od 42 tone dnevno. Kontinuiranom proizvodnjom od 2005. godine ostvaruje se produkcija od 12.000 tona aluminijum-sulfata godišnje.
Stalnim unapređenjem tehnološke linije i opremljenosti preduzeća, obezbeđuje se visoki ''A'' kvalitet proizvoda, što se proverava kroz svakodnevne analize u sopstvenoj laboratoriji. Kvalitet proizvoda redovno se kontroliše na ''Tehnološko-metalurškom fakultetu'' i ''Institutu za zaštitu zdravlja Srbije'', što potvrđuje orijentisanost preduzeća za saradnju sa naučnim ustanovama.
Primenom aluminijum-sulfata kod naših potrošača u Srbiji, Sloveniji, Makedoniji i Grčkoj, kvalitetom obezbeđujemo stabilnu tržišnu poziciju. Reklamacije na proizvod u prethodnih 10 godina nismo imali.
Stalnim korišćenjem aluminijum-sulfata preduzeća ''Marking'' obezbeđene su prednosti korisnika kroz:
- dobru rastvorljiivost,
- trajno smanjenje potrošnje za 10%,
- duži vek procesne opreme,
- čuvanje na otvorenom prostoru,
- maksimalnu ekološku zaštitu.
Kadrovska, tehnička i tehnološka opremljenost preduzeća obezbedili su ispunjenje zahteva međunarodnih standarda ISO 9001 i 14001 u 2006. godini, visok stepen ekološke zaštite, lične zaštite zaposlenih, kao i zadovoljstvo kupaca u pogledu kvaliteta proizvoda i usluge koju pružamo.
Stabilnu proizvodnju i sigurno snabdevanje obezbeđujemo blagovremenom nabavkom sirovina po osnovu ugovora sa našim dobavljačima, sopstvenim transportom, kao i stalnim zalihama gotovog proizvoda (500 tona).
Stručno usavršavanje zaposlenih, uslovi rada, materijalni položaj radnika kao i zadovoljstvo u radu čine uspeh preduzeća još većim.
Kao rezultat tržišnog istraživanja i praćenja savremenih tehničko-tehnoloških dostignuća, preduzeće ''Marking'' razvija tehnologiju proizvodnje polialuminium-hlorida (PAC), što predstavlja STRATEŠKI CILJ preduzeća u narednom periodu.

 

 

Home | Aluminijum sulfat | IMS| O nama | Kontakt | English